Over Mij

Uniform
Over mij

Hi, ik ben Karima

Ik ben Karima Oukhattou, 36 jaar en mama van vijf (waarvan inmiddels 3 pubers). Ik ben jong moeder geworden en tijdens mijn eigen kraamtijd kwam ik verschillende kraamverzorgsters tegen met verschillende visies. Na de komst van mijn vijfde kind wilde ik iets voor mezelf beginnen en omdat ik het zorgen voor moeder en kind geweldig vind om te mogen doen, hoefde ik daar niet lang over na te denken.

Ik heb de opleiding Kraamverzorgster met succes afgerond en ik heb een tijd in loondienst gewerkt. Mijn wens om voor mezelf te beginnen had ermee te maken dat ik graag alles naar mijn eigen visie wil waarmaken. Ik hecht veel waarde aan zorg op maat en luisteren en handelen naar de wensen en behoeften van de kraamvrouw. Ook vind ik het belangrijk dat hierbij ook gekeken wordt naar de andere gezinsleden en sluit ik me aan bij de leefwijze van het gezin.  

Ik begrijp dat het voor sommige gezinnen even wennen is om een onbekende in huis te hebben, met Kraamzorg Wereldbaby kies ik daarom voor één gezicht tijdens de kraamweek. Ik ben vanaf de bevalling erbij en zal de verloskundige assisteren tijdens de bevalling. Bij dit proces zal ik de kraamvrouw zo goed mogelijk steunen en begeleiden.

Een bevalling is een hoogtepunt in jouw leven. Je wil natuurlijk dat jouw kleintje straks een fijne start krijgt en dat jullie, als kersverse ouders, kunnen gaan genieten van dit kleine wondertje. Een goede kraamverzorgster is heel belangrijk om de rust te kunnen waarborgen in de beginperiode. Rust en persoonlijke aandacht zijn erg belangrijk voor een evenwicht herstel. Ik controleer en registreer de medische controles in de beginperiode voor zowel de moeder als de baby. Tijdens deze controles zal de temperatuur worden gecheckt, de polsslag en eventuele hechtingen bij de moeder. Bij de baby zal ik de huidskleur controleren, de ademhaling, het gewicht, de temperatuur en ook zullen alle voedingen geregistreerd worden. Zo kun jij echt genieten van dit nieuwe leven.
 
Mijn passie als kraamverzorgster is om te bepalen welke zorg nodig is en met behulp van bijvoorbeeld een verloskundige of lactatiedeskundige stappen te zetten naar een, voor het gezin, goed en plezierig resultaat.
 

Bijscholing

Regelmatige bijscholing is een must in dit vak. Ik ben in het bezit van benodigde certificaten zoals ‘Acute Verloskunde Plus’, ‘Borstvoedings-certificaat’ en de EHBO-certificaten voor baby, kind en volwassenen volgens de ABCDE-methodiek.